هلاکت ۲ سرباز اسرائیلی در غزه؛ حماس پایداری آتش‌بس را رد کرد

صارم آنلاین– ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو نظامی این رژیم در نوار غزه بر اثر انفجار یک پهپاد متعلق به ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. هم‌زمان، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اظهاراتی مبنی بر «پایدار ماندن» آتش‌بس در نوار غزه را رد کرد و گفت اسرائیل همچنان با کشتار و تخریب، توافق آتش‌بس را نقض […]

صارم آنلاین– ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو نظامی این رژیم در نوار غزه بر اثر انفجار یک پهپاد متعلق به ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. هم‌زمان، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اظهاراتی مبنی بر «پایدار ماندن» آتش‌بس در نوار غزه را رد کرد و گفت اسرائیل همچنان با کشتار و تخریب، توافق آتش‌بس را نقض می‌کند.

به گزارش صارم آنلاین، الجزیره نوشت: ارتش اسرائیل اعلام کرد این دو نظامی پس از آن کشته شدند که یک پهپاد متعلق به این ارتش منفجر و بر روی چادر محل استقرار نظامیان سقوط کرد.

در همین حال، «حازم قاسم»، سخنگوی حماس، گفت: «این ادعا که آتش‌بس در نوار غزه پایدار مانده است، کاملاً با واقعیت موجود در میدان مغایرت دارد.»

قاسم افزود که ارتش اسرائیل از زمان آغاز اجرای توافق آتش‌بس، بیش از یک هزار و ۴۰۰ فلسطینی در نوار غزه را کشته است و همچنان محدودیت‌هایی بر ورود کمک‌های بشردوستانه اعمال می‌کند، گذرگاه‌ها را می‌بندد، از ورود کمیته اداری به غزه جلوگیری می‌کند و عملیات تخریب خانه‌های باقی‌مانده در این منطقه را ادامه می‌دهد.

سخنگوی حماس این اقدامات را «نقض‌های نظام‌مند توافق آتش‌بس» توصیف کرد.

این اظهارات حماس در واکنش به سخنان «نیکولای ملادینوف»، نماینده عالی «شورای صلح» در غزه، مطرح شد. ملادینوف گفته بود آتش‌بس «هرچند به شکلی شکننده، پایدار مانده است» و «چارچوب جدیدی در حال شکل‌گیری است» که پیش از یک سال گذشته وجود نداشته است.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که اختلافات درباره نحوه اجرای مفاد توافق آتش‌بس و ترتیبات مربوط به مرحله بعدی همچنان ادامه دارد؛ از جمله درباره ورود کمک‌های بشردوستانه، بازگشایی گذرگاه‌ها و آغاز فعالیت «کمیته ملی» برای اداره نوار غزه.

طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ برای غزه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ طرحی ۲۰ ماده‌ای درباره غزه اعلام کرد که شامل توقف جنگ، مبادله اسیران اسرائیلی با اسرای فلسطینی، ورود کمک‌های بشردوستانه و عقب‌نشینی مرحله‌ای نیروهای اسرائیلی، مشروط به خلع سلاح گروه‌های مسلح و استقرار یک نیروی بین‌المللی موقت برای تأمین ثبات بود.

مرحله نخست آتش‌بس که در اکتبر ۲۰۲۵ وارد مرحله اجرا شد، شامل توقف درگیری‌ها و مبادله اسیران اسرائیلی با اسرای فلسطینی بود. با این حال، بنا بر گزارش ارائه‌شده، اختلافات بر سر اجرای مفاد توافق همچنان ادامه دارد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در ۱۷ نوامبر ۲۰۲۵ قطعنامه ۲۸۰۳ را با رأی موافق ۱۳ کشور و رأی ممتنع روسیه و چین تصویب کرد. این قطعنامه از طرح ترامپ برای غزه حمایت و ایجاد «شورای صلح» و یک نیروی بین‌المللی موقت برای برقراری ثبات را تأیید کرد و همچنین از تشکیل یک کمیته فلسطینی متشکل از تکنوکرات‌ها برای اداره امور نوار غزه و هماهنگی کمک‌های بشردوستانه و بازسازی حمایت کرد.

در ۱۴ ژانویه سال گذشته نیز «استیو ویتکاف»، فرستاده آمریکا، از آغاز مرحله دوم طرح ترامپ برای غزه خبر داد؛ مرحله‌ای که تشکیل یک دولت انتقالی فلسطینی متشکل از تکنوکرات‌ها، خلع سلاح و بازسازی نوار غزه را دربر می‌گیرد.

تلفات جنگ غزه

اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرده است. بر اساس آمار مطرح‌شده در گزارش، در جریان این جنگ بیش از ۷۳ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۱۷۴ هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند و حدود ۹۰ درصد از زیرساخت‌های نوار غزه نیز تخریب شده است.

متن خبر در الجزیره

لینک کوتاه

saremonline.ir/?p=77242

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و توسعه توسط موسسه راشا