بلومبرگ: ایران و آمریکا به توافق برای پایان‌دادن به جنگ نزدیک‌تر می‌شوند

صارم آنلاین – یک دیپلمات آگاه از روند رایزنی‌ها در گفت‌وگو با بلومبرگ ادعا کرد که آمریکا و ایران به توافقی احتمالی برای پایان دادن به جنگ نزدیک‌تر می‌شوند؛ تهران آمادگی خود را برای مذاکره درباره موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای‌اش نشان داده است—موضوعاتی که پیش‌تر حاضر به مذاکره درباره آن‌ها نبود. به گزارش سرویس […]

صارم آنلاین – یک دیپلمات آگاه از روند رایزنی‌ها در گفت‌وگو با بلومبرگ ادعا کرد که آمریکا و ایران به توافقی احتمالی برای پایان دادن به جنگ نزدیک‌تر می‌شوند؛ تهران آمادگی خود را برای مذاکره درباره موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای‌اش نشان داده است—موضوعاتی که پیش‌تر حاضر به مذاکره درباره آن‌ها نبود.

به گزارش سرویس ترجمه صارم آنلاین، این دیپلمات مدعی شد که ایران در حال بررسی پیشنهادهایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود است که از سوی قطر، به‌عنوان میانجی اصلی مذاکرات، ارائه شده‌اند. این دیپلمات که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، افزود: هرگونه امتیازدهی در این زمینه می‌تواند به پیشرفتی چشمگیر در مذاکرات منجر شود؛ مذاکراتی که از زمان فروپاشی توافق موقت صلح در ماه ژوئن تاکنون در وضعیت ایستا قرار داشته‌اند.

دونالد ترامپ اخیراً در تماسی تلفنی با امیر قطر درباره تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها گفت‌وگو کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تمایل او برای پایان دادن به جنگی است که در انتخابات میان‌دوره‌ای این هفته آمریکا، به پیروزی قاطع دموکرات‌ها در برابر حزب جمهوری‌خواه کمک کرد.

دفتر امیر قطر روز جمعه اعلام کرد که ترامپ و شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی درباره تلاش‌های دوحه برای حل اختلافات میان طرف‌های درگیر در جنگ و دستیابی به توافقی جامع با هدف پایان دادن به مناقشه گفت‌وگو کرده‌اند.

ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اواخر ماه فوریه با حمله به ایران جنگ را آغاز کردند. این حملات، واکنش تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی علیه متحدان آمریکا در خاورمیانه را در پی داشت و همچنین موجب افزایش شدید قیمت انرژی و تشدید تورم جهانی شد. تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ بارها با شکست مواجه شده‌اند. ایران، از جمله خواستار آن است که آمریکا محاصره دریایی بنادر این کشور را لغو کند و امتیازهای دیگری نیز به تهران اعطا کند.

رئیس‌جمهور آمریکا مدت‌هاست اعلام می‌کند که هدف اصلی جنگ، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بوده است؛ هرچند از میزان و ابعاد فعالیت‌های هسته‌ای این کشور از زمان آغاز درگیری‌ها اطلاعات چندانی در دست نیست. ایران همواره تأکید کرده است که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صرفاً با اهداف غیرنظامی انجام می‌شوند.

مقام‌های قطری در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در روز سه‌شنبه، به‌طور پیوسته میان دوحه و تهران در رفت‌وآمد بودند تا زمینه دستیابی به توافقی احتمالی را فراهم کنند. در این انتخابات، دموکرات‌ها با پیروزی قاطع در برابر حزب جمهوری‌خواه ترامپ، کنترل کنگره را به دست گرفتند. یکی از دلایل شکستِ جمهوری‌خواهان، مخالفت افکار عمومی آمریکا با جنگ و تأثیر آن بر قیمت بنزین بود.

در پی اعلام نتایج انتخابات، ترامپ گفت که در حال حاضر برنامه فوری برای انجام حملات جدید علیه ایران ندارد؛ اظهارنظری که باعث کاهش قیمت نفت شد. بهای نفت خام برنت برای نخستین بار از ماه سپتامبر به کمتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده است. سرمایه‌گذاران بر این باورند که پیروزی قاطع دموکرات‌ها احتمال بازگشت به درگیری‌های تمام‌عیار را که ترامپ پیش از انتخابات بارها تهدید کرده بود آن‌ها را از سر خواهد گرفت، کاهش می‌دهد.

در دیگر تحرکات دیپلماتیک اخیر، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز پنج‌شنبه در تماس‌های تلفنی جداگانه با همتایان سعودی و قطری خود، درباره «تلاش‌ها با هدف برقراری ثبات در منطقه» گفت‌وگو کرد. عراقچی همچنین با همتایان خود در امارات متحده عربی، ترکیه، کویت، قبرس و اردن نیز گفت‌وگو کرده است.

بر اساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت ریاست‌جمهوری روسیه منتشر شده، محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در مسکو با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دیدار کرده است. صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران گزارش داده که رضایی حامل پیامی از سوی آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، برای پوتین بود. با این حال، جزئیات بیشتری درباره محتوای این پیام منتشر نشده است.

این خبر را اینجا ببینید.

لینک کوتاه

saremonline.ir/?p=81614

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و توسعه توسط موسسه راشا