اتیوپی خطاب به مصر:«برای ساخت سدهای خود به اجازه هیچ‌کس نیاز نداریم/ مداخله در پرونده سد النهضه را نخواهیم پذیرفت»

صارم آنلاین-«هبتامو ایتفا»، وزیر آب و انرژی اتیوپی پس از آن‌که سخنان پیشین او در هفته جاری که موجی از خشم در مصر و واکنش‌های رسمی برانگیخت، بار دیگر اظهاراتی تند و انتقادی علیه قاهره مطرح کرد. به گزارش صارم آنلاین به نقل از آرتی، ایتفا گفت: « اتیوپی به‌عنوان کشوری دارای حاکمیت، برای توسعه […]

صارم آنلاین-«هبتامو ایتفا»، وزیر آب و انرژی اتیوپی پس از آن‌که سخنان پیشین او در هفته جاری که موجی از خشم در مصر و واکنش‌های رسمی برانگیخت، بار دیگر اظهاراتی تند و انتقادی علیه قاهره مطرح کرد.

به گزارش صارم آنلاین به نقل از آرتی، ایتفا گفت: « اتیوپی به‌عنوان کشوری دارای حاکمیت، برای توسعه منابع آبی خود به اجازه هیچ طرفی نیاز ندارد.»

وی افزود: «چه کسی گفته است که ما به اجازه کسی نیاز داریم؟ اتیوپی کشوری مستقل و دارای حاکمیت است. نگاه کنید، ما سد النهضه را بدون کسب اجازه ساختیم و هر زمان نیاز باشد، سدهای دیگری نیز بر حوضه‌های رودخانه‌ای دیگر خواهیم ساخت.»

این مقام اتیوپی عنوان کرد: «سد النهضه صرفاً برای تولید برق ساخته شده و انرژی برق‌آبی مورد نیاز منطقه را تأمین می‌کند و اتیوپی هیچ ترتیبی را که به کشورهای دیگر اختیار کنترل بر سد بدهد، نخواهد پذیرفت؛ همچنین برای ساخت سدهای دیگر نیز اجازه نخواهد خواست.»

وی مشارکت در مدیریت سد النهضه را «ناممکن و غیرقابل‌قبول» دانست و پرسید: «چگونه هر طرفی می‌تواند خواستار مدیریت مشترک سدی شود که اتیوپیایی‌ها آن را ساخته‌اند؟»

ایتفا اظهار داشت: «اتیوپی عرضه برق به کشورهای همسایه، از جمله جیبوتی، کنیا و سودان، را آغاز کرده است و همچنین درخواست‌هایی برای دریافت انرژی از سوی سومالی و سودان جنوبی نیز دریافت کرده است.»

او ادامه داد: «کنیایی‌ها بیش از مقداری که واقعاً می‌توانیم در اختیارشان بگذاریم، درخواست دارند. تقاضای زیادی هم از سوی سومالی وجود دارد، اما این کشور هنوز به شبکه برق متصل نشده است و ما در حال کار روی آن هستیم. سودان جنوبی نیز خواستار انرژی است.»

وزیر اتیوپی گفت: «از نظر فنی، ما بیش از ۲۳۰ هزار هکتار زمین قابل آبیاری داریم، اما آن زمین‌ها را آبیاری نمی‌کنیم؛ زیرا می‌دانیم کشورهای پایین‌دست به آب نیاز دارند.»

منبع: آرتی

لینک کوتاه

saremonline.ir/?p=73652

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقل و نشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی و توسعه توسط موسسه راشا