Covid-19 بر باروری و میل جنسی اثر منفی می گذارد

*این خبر تخصصی است و برای مطالعه پزشکان و پرسنل درمان تهیه شده است.
به گزارش سرویس پزشکی و سلامت پایگاه خبری صارم آنلاین، ممکن است کرونا در ناباروری در انسانها موثر باشد.
دکتر حسن رودگری، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اعلام این موضوع به صارم آنلاین گفت: با توجه به اینکه عامل Covid-19 یا همان SARS-COV-2 از طریق پروتئین S مستقیما به گیرندههای ACE2 وصل میشود میتواند بر عملکرد آنها اثر بگذارد.
وی در ادامه گفت: این گیرندهها در بافتهای چندین ارگان به وفور موجود و فعال هستند، از جمله ریه، کلیه و رودهها. از طرف دیگر اثبات شده است که هر دو پروتئین ACE1 و ACE2 در فیزیولوژی و پاتولوژی دستگاه تناسلی (بیضه و تخمدان) نیز اثر گذارند.
هرچند مطالعات بیشتر و دقیقتری لازم است اما پژوهشگران در ووهان چین معتقدند بیماری Covid-19 بر تولید اسپرم اثر نموده و موجب کاهش شمارش آن میشوند و همچنین بر تولید هورمونهای جنسی نیز موثرند و میتوانند منجر به کاهش Libido (میل جنسی) گردند.
دکتر رودگری در رابطه با تحقیقات انجام شده در این خصوص نیز افزود: در مطالعات پیشین توسط محققان بیمارستان زنان دانشگاه Zhejiang چین کشف شد که تغییرات در بیان آنزیم مبدل آنژیوتانسین-۱ و ۲ و ۳ میتواند یکی از دلایل مهم ناباروری در هر دو جنس مرد و زن باشد. البته در مورد ACE3 بعنوان یک شبه ژن (Pseudogene) در انسان نیاز به تحقیقات بیشتری است.
مطالعات دیگری نیز وجود دارد که نشان میدهد داروهای مهار کننده رسپتور آنژیوتانسین-۲ میتوانند موجب کاهش میل و فانتزیهای جنسی شوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان با اشاره به تاثیرات این ویروس بر روند باروری افراد گفت: با توجه به مطالعات قبلی و همچنین با در نظر گرفتن نحوه عمل ویروس کرونا جدید که از طریق حمله به گیرندههای ACE2 عمل میکند میتوان اینگونه نتیجه گرفت که شاید با اتمام پاندمی Covid-19 در بیماران مبتلا، عوارضی همانند ناباروری و یا کاهش میل جنسی شایعتر باشد که چگونگی ابتلا و میزان شدت آن در افراد مختلف نیازمند مطالعه دقیق در آینده است.
این موضوع هشداری است برای آیندهای نه چندان دور که ممکن است مراجعات به کلینیکهای ناباروری افزایش یابد و پزشکان باید به این احتمال بیاندیشند.